fontos hírek programajánló

Kikapcsolódás a tavaszi szünetben – 5 izgalmas program, amit nem szabad kihagyni!

Lassan itt a tavaszi szünet és vele együtt a jól megérdemelt pihenés is! Ha eddig azon töprengtél, mivel töltsd a szabadidőd a rokonok húsvéti sonkáinak tesztelése mellett, sokszínű programajánlónkból bőven meríthetsz ötleteket. Naptárakat a kézbe!

ADOM Diákfórum! – április 14. csütörtök 8:30-17:30

Milyen jogaink vannak diákként és emberként? Milyen kötelességek párosulnak ezekhez a jogokhoz? Kihez fordulhatunk, ha nem tudunk érvényt szerezni a jogainknak? Ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak az Amnesty International Hungary vendégelőadói az ADOM mozgalom Diákfórumán a CEU Konferencia Központban. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni ezen a linken tudtok.

Rómeó és Júlia musical  – április 14. csütörtök 19:00

Cécilia Caran és  Damien Sargue a fővárosban: találkozz az eredeti francia Rómeó és Júlia musical sztárjaival április 14-én! Az előadásra Gérard Presgurvic, a musical szerzője is a Papp László Budapest Sportarénába látogat. Jegyek korlátozott számban még kaphatók.

Húsvéti Fesztivál Budapest – április 15-ig

Ha egy kis szabadtéri kikapcsolódásra vágysz, hiányzik a kürtőskalács, a fánk vagy a churros illata és szívesen fejest ugranál a húsvéti hagyományok kavalkádjába, akkor a Corvin Sétányon a helyed! A belépés mindenki számára ingyenes.

OCTOVOICE – sztárvendégek: Radics Gigi, BariLaci – április 19. kedd 19:00

Az Octovoice Énekegyüttes különböző zenetörténeti korszakok és műfajok tükrében mutatja be a társas éneklés fejlődését a reneszánsztól a swing és a soul zenén át a rockig. Az együttes repertoárjában olyan zeneszerzők művei szerepelnek, mint Lassus, Otis Reddig, Villaert, The Beatles, Billy Joel és Freddie Mercury. A koncert bepillantást enged a társas éneklés kulisszatitkaiba is: játékos formában tárja föl a szólamok működését és az egyéni megszólalások szerepét. Az eseményre három különböző árkategóriában, 2900-4000 forintig itt tudtok jegyet vásárolni.

A Budapest FotóFesztivál 2022 bemutatja: Fresh Meat – április 21-ig

A Budapest FotóFesztivál Erzsébetvárossal együttműködésben Fresh Meat néven pályázatot hirdetett 35 év alatti fotográfusok számára, melynek legizgalmasabb pályaműveit a K6 Galériában (Klauzál tér 6.), valamint a Király utca 29. szám kirakatában lehet megtekinteni. A pop-up kiállításon a kortárs magyar fotográfia legifjabb generációja mutatkozik be a nyertes alkotók munkáin keresztül. A kötetlen tematikájú pályázat arra kereste a választ, hogy mi foglalkoztatja manapság a fiatal fotográfusokat, a kiállítás kurátorai pedig főként az eredetiséget, a nem konvencionális látásmódot részesítették előnyben a nyertesek kiválasztásakor. További infókat itt találtok.

Szöveg: Pap Dániel, Nyitókép: Pexels.