fontos hírek kurzusok kutatás

Merő izgalom: tudományos témák és érdekes előadók a Média Tanszék új kurzusán

Médiatudománnyal foglalkozó, külföldön munkálkodó előadók érkeznek a Média Tanszékre. A tudományos megközelítésből felépített, Merő izgalom nevet viselő kurzus minden héten más médiával kapcsolatos tudományterületet mutat be, ráadásul mindig egy-egy meghívott, a területen jártas szakember segítségével.

Bár ahogy a Média Tanszék is megírta, 2021/22-es tanév tavaszi szemesztere online indul el, a izgalmas órákból egyáltalán nem lesz hiány. Ezt bizonyítja a frissen induló, Merő izgalom nevet viselő kurzus is, mely a tudomány területéről vonz minden héten egy-egy nagynevű előadót. Többek között szó lesz a médiapluralizmusról, a média tudományos és technológiai hátteréről, adatújságírásról, kulturális traumáról, de a média és a társadalmi nem, azaz a gender kapcsolatáról is. Az előadók között pedig alumnik és alumnák is szerepelnek.

Az előadók és szakterületük pontos leírását itt találod.

A kurzust, mely Merő izgalom néven és BMA-MEDD-601.HF2 kódon fut még most is fel tudod venni a Neptun rendszerén keresztül. Az órák keddenként lesznek 16:00-17:30 között. Mivel a meghívott előadók többsége külföldön munkálkodik, valamint az első három hétben biztos online oktatás lesz, a kurzus várhatóan online lesz elérhető. Erre utal a Neptun megjegyzésben az ELTE-n kívüli helyszín (NEMELTE) is. Minden bővebb információ az első órán hangzik el.