fontos hírek

Megválasztották a BTK Hallgatói Önkormányzatának új elnökségét

Október 21-én, szerdán, ünnepélyes keretek között tartotta meg alakulóülését az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata. Az ülésen a hallgatók által delegált Küldött Gyűlés tagjai számos egyetemi életet befolyásoló kérdésben döntöttek. A napirendi pontok között volt többek között az új elnökség tagjainak megválasztása, programjuk elfogadása és az egyéb hallgatói delegációk megválasztása.

A Hallgatói Önkormányzat új elnökének Dióssy Anna Laurát, esztétika mesterszakos hallgatót választotta meg az eseményen résztvevő 55 fős Küldött Gyűlés. Anna az 55 főből 53 igen és 2 nem szavazatot kapott. A szervezet vezetőjének kinevezésével egyúttal a különböző bizottságok elnökségét is kiválasztották, ennek eredménye pedig a következőképpen alakult:

Balról a sorban: Czeglédi Márk Barnabás, Kingl Dóra Ildikó, Horváth Rozália, Dióssy Anna Laura, Schwartzenberger Anna Lili, Kémenes Anna Boróka, Kálmán Levente, Kurdics Zoltán Gábor

  • Tanulmányi Bizottság – Horváth Rozália
  • Szociális Bizottság – Schwartzenberger Anna Lili
  • Kommunikációs és Rendezvényszervező Bizottság – Kurdics Zoltán Gábor
  • Kulturális és Sportbizottság – Kingl Dóra Ildikó
  • Tudományos Bizottság – Czeglédi Márk Barnabás
  • Gazdasági Bizottság – Kémenes Anna Boróka
  • Külügyi és Határon túli Ügyekért Felelős Bizottság – Kálmán Levente

Bal oldalon dr. Sonkoly Gábor dékán, mellette a leköszönő elnök Jancsó Dorottya

Az ülésen beszédet mondott karunk dékánja, dr. Sonkoly Gábor, Murai László HÖOK elnök, az ELTE HÖK elnöke, Horváth Mihály, és a BTK HÖK leköszönő elnöke, Jancsó Dorottya. Dióssy Panka és csapata, akik járványhelyzet kitörése óta ügyvivő elnökségként tevékenykedtek a karon elnöki programjukban a következőképpen fogalmaztak:

Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy a szervezet minden hallgató számára elérhető, megbízható és átlátható legyen.

Részletes programjukat  itt olvashatjátok.

Ez az időszak a vírus miatt programok terén kicsit máshogy alakult, mint a korábbi években, azonban a Hallgatói Önkormányzat és újonnan megválasztott tagjai ennek ellenére azon dolgoznak, hogy fenn tudják tartani a karon megszokott színes hallgatói életet. A pályázatokról, felhívásokról és eseményekről a BTK HÖK Instagram és Facebook felületeiről, illetve a honlapjáról is értesülhettek.

Az új elnökség munkájához sok sikert kíván az ELTE BTK Média szerkesztősége!

Szöveg: Reitmesz Kornél, Kép: Oláh Renáta, Szabó Levente.