fontos hírek programajánló

Naptárakat a kézbe! – Ezek a programok várnak rátok novemberben

Legyen szó kulturális, gasztro, vagy sporteseményekről, mi novemberben sem hagyunk titeket cserben, hiszen most is igazi programkavalkáddal készültünk nektek. A hideg időjárás beköszönte és a járványhelyzet fokozódása ellenére külön figyelmet fordítottunk a szabadtéri programok felkutatására, hogy maximális biztonságban engedhessétek ki a gőzt. Tartsatok velünk és ismerjétek meg, mi minden vár rátok novemberben. Ígérjük, most sem fogtok unatkozni!

Spanyol Filmhét: október 27. – november 1.

Ki ne vágyna egy jó mozira a szürke novemberi időben, méghozzá egy ugrásnyira a kampusztól? Tíz új alkotás, köztük Oscar-díjas és Oscar-jelölt rendezők egy-egy filmje is szerepel a 2020-as budapesti Spanyol Filmhét programjában, amelynek ezúttal is az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont. A Spanyol Nagykövetség, a Budapesti Cervantes Intézet és az Uránia közös rendezvényének kínálatában nagyszabású történelmi film, vígjáték, komikus thriller, dokumentarista alkotás, női mozi és romantikus dráma egyaránt megtalálható. Jó szórakozást!

Budavári Legendák: november 1-15. (szabadtéri)

Mi a közös a 16-os busz sofőrjében, egy barlangászban és egy bárónőben? Pontos választ csak a Budavári Legendák című fotókiállításon kaphattok, annyit azonban elárulhatunk, hogy a MOME hallgatói által készített képek érdekes emberek részvételével, különleges élettörténeteken keresztül a budai Vár eddig soha nem látott oldalát mutatják be a Várkert Bazárban.

Textúra 2020: november 3. – december 9.

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a 2014-ben indult, nagy sikerű összművészeti előadássorozatot, a Textúrát, melynek idén a megújult Szépművészeti Múzeum ad otthont. Képzőművészet, irodalom és színház találkozása egyazon térben és időben: az intézmény kortárs magyar szerzőket kért fel, hogy írjanak új irodalmi szövegeket a múzeum gyűjteményének egy-egy inspiráló, kiemelt alkotásáról. Az elkészült műveket a Szépművészeti Múzeum kiállítótereiben hallgathatjátok meg színművészek tolmácsolásában, kilenc esti előadás keretében. A művek – mind időben, mind térben – végigvezetnek a múzeum állandó gyűjteményein. A színészek az adott festmény előtt lévő térben adják elő a rövid, egyenként 7-9 perces produkciókat, majd rövid szünet után újra és újra eljátsszák a jeleneteket az este folyamán.

Sziget Run 5K: november 7. szombat, 9:00 (szabadtéri)

Novemberben sem hagyunk titeket sportprogram nélkül: stresszlevezetés egy pörgős hét után vagy egy kis energizáló testmozgás a péntek esti házibuli után? Bármelyikről legyen is szó, a Sziget Run a legjobb megoldás! A sportesemény a Margit-szigeten vár benneteket, ahol 5 kilométeres távot teljesíthettek, méghozzá teljes biztonságban, hiszen a szervezők ügyelnek arra, hogy tudjátok tartani egymástól a 2 méteres távolságot.

Vár Budapest bornegyede! – Budafoki Pincejárat: november 7. szombat 19:30

Talán sokan nem is tudjátok, hogy a főváros egyik kerülete, a „Budapest Bornegyedeként” is ismert Budafok mennyi meglepetést rejt. November 7-én a Showder Klub című műsorból is ismert Aradi Tibor és Varga Ferenc humoristák borkóstolóval egybekötött stand up-estjét tekinthetitek meg a Katona Borházban.

Nagy Budapesti Kultúrzsibi – Gozsdu Weekend Market 2020: november 14-15. (szabadtéri)

Streetmarket Budapest egyik legkülönlegesebb helyén: a Gozsdu Weekend Market a belvárosi bulinegyed kellős közepén, szombaton vintage, vasárnap művészeti vásárral vár titeket november 14. és 15. között. Antik, retró és kortárs bolhapiac, kézműves, design, art és vintage portékákkal. Kell ennél jobb hétvégi program? Kincskeresésre fel!

Zárás utáni kalandozás a Nemzeti Múzeumban: november 25. szerda, 17:00

Egy szempillantás alatt Az éjszaka a múzeumban című film díszletei között találhatjuk magunkat, ha a Nemzeti Múzeum izgalmas rendezvényét választjuk. A kíváncsi és vállalkozó kedvű résztvevők 100 perces interaktív útjuk során felfedezhetik a múzeum évszázados titkait és bepillanthatnak a közönség elől elzárt terekbe, melyeket számos rejtély övez. Belépés csak saját felelősségre!

Kellemes kikapcsolódást kíván nektek az ELTE Média szerkesztősége! A maszkotokat ne felejtsétek otthon!

Szöveg: Schuch Barnabás, Kép: Iga Palacz, Unsplash