fontos hírek

Ebben a szemeszterben decemberig érvényesek a diákigazolványok! – Így tudjátok majd egyszerűen érvényesíteni

Az előző féléves matricával ellátott diákigazolványok idén a jarvanyhelyzet miatt december 15-ig érvényesek. Aki nem hagyná az érvényesítést az utolsó pillanatra, akár már most is megteheti. Összegyűjtöttük az ügyintézéshez szükséges legfontosabb információkat, hogy a lehető leghatékonyabban tudhassátok le ezt a feladatot. Lássuk a részleteket!

Ahhoz, hogy az őszi szemeszterre is érvényes matricát kapjatok elsőként időpontot kell foglalnotok a Q-tér oldalán. Ezt így tudjátok megtenni:

  1. Nyissátok meg a Questura Hallgatói Ügyfélszolálati Iroda honlapját!
  2. Jelentkezzetek be a Neptun-kódotokkal és a hozzátartozó jelszóval!
  3. A menüsorban az Időpontfoglalás-ra kattintsatok!
  4. Két helyen is érvényesíthetitek a diákotokat. A BTK campusához a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda (1053 Budapest, Egyetem tér 5.) van közelebb, de a Lágymányosi Campuson található Quaestura-pontra (1117 Budapest, Pázmány Péter stny. 1/A) is tudtok időpontot kérni az érvényesítéshez.
  5. Ügytípusnak a Meglévő diákigazolvány érvényesítése pontot válasszátok!
  6. Végül válasszátok ki a számotokra alkalmas időpontot.

Ha épp nem vagytok Budapesten és a közeljövőben sem tervezetek jönni, akkor postai úton is érvényesíthetitek a diákotokat . Ezt úgy tehetitek meg, hogy a diákigazolványotokat postázzátok az alábbi címre, illetve csatoltok hozzá egy rövid levelet, amiben leírjátok, hogy érvényesítés céljából külditek az okmányt. Figyelem, ebben az esetben az Ügyfélszolgálati Iroda szolgáltatási díjat számol fel!

Ezek mellett az Egyetem téri központi Quaestura Irodában október 16-án és 30-án  reggel 8 és délután 2 óra között érvényesítő napokat tartanak. Erre a két napra nem lehet időpontot foglalni és ekkor csak a diákigazolványok érvényesítését lehet elintézni az irodában. A járványügyi helyzet miatt egyszerre csak 5 hallgatót engednek be, a többieknek az iroda előtt kell várakozniuk betartva a másfél méteres távolságot.

Gördülékeny ügyintézést kívánunk!

Szöveg: Reitmesz Kornél, Kép: Unsplash

Forrás ITT és ITT.