fontos hírek

Figyelem! Lassan kezdődik az első online vizsgaidőszak, amihez összegyűjtöttünk néhány fontos infót

Vészesen közeledik a tavaszi félév vége és ezzel egy időben a vizsgaidőszak kezdete is. Az idei vizsgaidőszak teljesen más lesz, mint az eddig megszokottak. A járványhelyzetnek köszönhetően otthonról fogunk vizsgázni, ezért összeszedtük a legfontosabb információkat, amikre érdemes odafigyelni.
  • A vizsgákra való jelentkezés 2020.05.14. 19:00-tól lehetséges egészen 2020.07.04.16:00-ig.
  • Szóbeli vizsga esetén az oktató a vizsga ideje alatt köteles a megkapott érdemjegyet rögzíteni a Neptunban, melyet a hallgató rögtön láthat.
  • Vizsgán az oktató köteles ellenőrizni a hallgató személyazonosságát, melyet a távolléti írásbeli vizsgáztatás során is véghez kell, hogy vigyen. Ezt a Neptunba (ezen keresztül Canvas és Moodle rendszerekbe) való belépéssel tudja a legegyszerűbben megtenni.
  • Távolléti szóbeli vizsga esetén az Egyetem épületében vagy máshol tilos megtartani a vizsgát.
  • Szóbeli vizsgakor kifejezetten fontos, hogy az oktató és hallgató között zökkenőmentes legyen a hang- és képi kapcsolat. Az oktató kérheti a hallgatótól olyan okmányának felmutatását, mellyel igazolni tudja a személyazonosságát (személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély, diákigazolvány stb.).
  • A hallgató a vizsga kezdetekor vagy folyamata alatt bármikor kötelezhető környezete bemutatására. Amennyiben kiderül, hogy más is jelen van az oktató jogosult a vizsga megszakítására, és a vizsgát elégtelen érdemjeggyel minősíteni. A speciális szükségletű hallgatók számára eddig is rendelkezésre álló segítő jelenlétét négy munkanappal a vizsga előtt jelezni kell a fogyatékosságügyi koordinátornak.
  • A hagyományos szóbeli vizsgához hasonlóan most is biztosítható további személy jelenléte, de nem lehet egy helységben a hallgatóval, kivételt élvez a speciális szükségletű hallgató segítője. Ezért online felületen kell bejelentkeznie a nem vizsgáztató oktatónak vagy nem vizsgázó hallgatónak.
  • Technikai problémával érintett vizsga nem minősül érdemjegyszerzési kísérletnek és eredménytelen vizsgának. Az oktatónak ilyen probléma felmerülése esetén egy újabb vizsgaidőpontot kell biztosítania a hallgatónak.

Ezekkel az információkkal szeretnénk nektek sikeres vizsgaidőszakot és szemeszterzárást kívánni! Sok sikert mindenkinek!

Szöveg: Szögi Barbara. Nyitókép: Unsplash.