fontos hírek

4+1 tudnivaló, amire mindenképp figyelj oda, ha záróvizsgára készülsz!

Az utóbbi hetekben rengeteg információ jelent meg az egyetemi tanulmányokkal kapcsolatosan az online térben. Az alábbi cikkben összeszedtük a legfontosabb információkat, amik a diploma megszerzéséhez szükségesek a Kommunikáció és médiatudomány szakon végzős hallgatóknak.
1. Távoktatással kapcsolatos fontos információk
  • Az Eötvös Loránd Tudományegyetem valamennyi képzési területén március 23-tól, az ellenkező rendelkezésig távolléti oktatásra állt át. Már minden hallgató értesülhetett itt a távolléti oktatás szabályairól és formájáról.
  • A távoktatással kapcsolatban felmerülő kérdésekre a elte.hu március 25-én megjelent cikke adott tájékoztatást a hallgatóknak.
  • Emellett a folyamatosan bővülő GYIK-ben, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat segítségével összegyűjtött legtipikusabb hallgatói kérdésekre adnak hiteles választ.

Hallgatói ügyekkel kapcsolatos adminisztráció és ügyfélszolgálat

A tanulmányi hivatalok és Questura iroda működése állandó, azonban személyes ügyfélfogadásra nincs lehetőség, kizárólag digitális úton történik az ügyintézés. Az e-ügyintézésről a legfontosabb hivatalos információkat az elte.hu oldalán elérhetitek.

ELTE egyetemi könyvtár és levéltár

Annak ellenére, hogy az egyetemek épületei és a könyvtárak zárva vannak, digitális formában még látogathatóak. Az ELTE könyvtárak adatbázisai és e-könyvei elérhetőek, illetve más szolgáltatások is igénybe vehetőek. Ezen felül az Eötvös Kiadó által üzemeltetett ELTE READER felület szabad hozzáférést biztosít számos digitális termékhez.

A fent említett adatbázis, és e-könyvek otthonról történő eléréséhez, korábban már írt a media.elte.hu, amely segítséget nyújt és alaposan elmagyarázza a telepítés menetét, hogy otthonról könnyedén elérhesd a tanulmányaidhoz szükséges tananyagokat.

2. Szakdolgozat benyújtása

A 2019/2020-as tanév tavaszi félévében kizárólag elektronikus úton, az az a NEPTUN rendszeren keresztül lehet benyújtani a szakdolgozatot a hallgatóknak. Ennek módosult határideje: 2020.április 22. 23:59 óra. A korábbi évekkel ellentétben a 2019/2020-as tanév tavaszi félévében a témavezetői nyilatkozat nem feltétele a szakdolgozat benyújtásának.

3. Vizsgák, abszolutórium és záróvizsga

A vizsgaidőszak 2020. május 18-tól július 4-ig tart. Az abszolutórium megszerzése a záróvizsgára bocsátás feltétele. Ehhez az kell, hogy a hallgató teljesíti a tanegység listában foglalt tantárgyait.

A záróvizsga-beosztás a kari honlapon kerül közzétételre, legkésőbb 2020. május 14-ig. A kapott időpontod előtt minimum három munkanappal, ellenőrizd le, hogy miden jegyed bekerült-e a NEPTUN-ba, majd ezt követően e-mailben kell tájékoztatnod azonnali hatállyal a tanulmányi előadót. A tanulmányi előadók elérhetőségeit a következő linken találod meg: https://btk.elte.hu/szervezetek/tanulmanyi-es-tantervi-csoport 

A záróvizsgák lebonyolítására 2020. május 20. és június 26. között kerül sor az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület által megalkotott ideiglenes és sajátos tanulmányi és vizsgaszabályokban foglaltak alapján.

Nem tehetnek záróvizsgát azok a hallgatók, akik a felsőoktatási intézménnyel szemben fennálló fizetési kötelezettségének nem tett eleget. Ebben az esetben, ha a pénzügyi tartozásod áll fenn, akkor azt legkésőbb a záróvizsga napját megelőző három munkanappal a NEPTUN elektronikus tanulmányi rendszerén keresztül, átutalással rendezned kell. Az átutalással kapcsolatban felmerülő kérdésekre a https://qter.elte.hu/Statikus.aspx/GyIK-Penzugy linken találsz választ, valamint a Tanulmányi Hivatalban Főgler László tanulmányi és költségtérítési referenstől tudsz segítséget kérni.

Többek között azok a hallgatók sem bocsáthatók záróvizsgára, akiknek valamilyen formában elmaradásuk vagy tartozásuk van a könyvtár felé.

4. Nyelvvizsga, diplomaosztó

Nyelvvizsga

A korábbi évekkel ellentétben azoknak a tanulóknak,  akik 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek, nincs szükségük nyelvvizsgára oklevelük átvételéhez.

Diplomaosztó

A kialakult helyzet miatt az ELTE Bölcsészettudományi kar 2020 nyarán nem szervez diplomaátadó ünnepséget. Az okleveleket és mellékleteket postai úton kapják meg a hallgatók.

+1 További hasznos információk

Palkovics László továbbá közölte, hogy létrehoztak egy felnőttképzési hitelformát, hogy ezzel is támogassák a nehéz helyzetbe került hallgatókat. Erről az alábbi linken olvashattok: http://m.eduline.hu/felsooktatas/20200407_egyetemi?fbclid=IwAR1hKuBSoxDQk-7O7DoXNKrxhdV8ZIFOCV-CiO5QNP0x7wYu8z10TQZllb4

További felmerülő kérdések esetén a Tanulmányi Hivatal a th@btk.elte.hu címen fogadja az emaileket. Illetve személyes egyeztetést igénylő kérdések esetén a Tanulmányi Hivatalban telefonügyelet működik. További változások és módosítások esetén folyamatosan frissítjük honlapunkat.

Sikeres felkészülést kívánunk!

Nyitókép: Unsplash