fontos hírek

Tájékoztató a koronavírus terjedése miatti rendkívüli intézkedésekről

2020. március 11-én az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testülete kormányzati rendelkezéseket tartalmazó tájékoztató anyagot publikált a koronavírus terjedése miatt. Ennek értelmében, az egyetemünkön 2020. március 12-től rendkívüli intézkedések lépnek érvénybe a járványmegelőzés érdekében. Itt olvashattok a legfontosabb információkról, dátumokról!
  • 2020. március 12 – 13.: rektori szünet, tilos az egyetem épületeinek látogatása.
  • 2020. március 16 – 22.: a tanév rendjében eredetileg meghatározott tavaszi szünet erre az időtartamra változott. A rektori és tavaszi szünet ideje alatta az egyetem hallgatói nem utazhatnak külföldre.
  • 2020. március 16-ig a hallgatóknak ki kell költözniük a kollégiumokból. Ha nincs hova menniük, akkor a JOKT méltányossági engedélye alapján maradhatnak a kollégiumban.
  • 2020. március 23-tól az ELTE egésze távolléti oktatásra áll át.
  • 2020. március 12-től megszűnik a személyes ügyfélszolgálat a hallgatók számára. Innentől kezdve az ELTE hallgatói elektronikus ügyfélszolgálaton intézhetik ügyeiket.
  • Az egyetem működésének üzemszerű fenntartása érdekében a rektori és a tavaszi szünet alatt, valamint azt követően az oktatók, kutatók és adminisztrációs munkatársak munkavégzési kötelezettsége továbbra is fennáll.
  • A doktori hallgatók kötelesek kutatási tevékenységüket folyamatosan ellátni, a távoktatásban közreműködni.

További tájékoztatásokat és rendelkezéseket az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testülete legkésőbb 2020. március 12-én ad ki.

Még több információért kövessétek az ELTE folyamatosan frissülő hivatalos tájékoztatóját a www.elte.hu/koronavirus oldalon!

Szöveg: Bakó Bettina. Nyitókép: Unsplash.