fontos hírek pályázat programajánló

Hatalmas eredmény: ELTE Média siker a Cserés Miklós hangjáték pályázaton

Kékszakállú címmel rendeztek hangjátékot az ELTE Média hallgatói.

A fiatalok szemszögéből, modern környezetbe helyezve dolgozták a fel a Kékszakállú legendáját a Média és Kommunikáció Tanszék hallgatói a Cserés Miklós hangjáték pályázatra. Az újszerű hangulatról, a témáról és a megvalósításáról a darab rendezője és szerkesztője, Hézer Luca, az ELTE Média hallgatója mesélt.

Kékszakáll legendája mindig is vonzott engem, érdekesnek találtam a gonosz, kegyetlen nemest, akiről az a szóbeszéd járta, hogy megöli a feleségeit. Nagyon szerettem volna ezt a történetet valahogy újszerűen feldolgozni, a mai fiatalok számára is érdekes formában.

A hangjáték rendkívül hosszú és bonyolult folyamat eredményeképpen valósult meg. A castingok, a szöveg és rendezői koncepciók egyeztetése, illetve a nyersanyagok felvétele komoly kihívások elé állította a készítőket, hiszen minden résztvevőnek ez volt az első hangjátéka.

Egy hasonló nagy projekt első sorban óriási fegyelmezettséget, felelősséget, csapatmunkát és rátermettséget igényel. Sokkal több és hosszabb elkötelezettséggel járt, mint bármi, amiben eddig szerepeltem. Viszont ennek eredményeképp rengeteg új dolgot tanultam, és szerintem a darab minden résztvevője.

A megvalósításban Luca mellett részt vett többek között Csabai Máté, író; Varga Kata Zsófia, hangmérnök; és Jamriskó Tamás, gyártásvezető. A darabban hallható kortárs klasszikus zenét Oláh Patrik Gergőnek és Friderikusz Péternek köszönhetjük.

Forrás: Unsplash

A projekt a Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra Program keretében készült.

Én nagyon boldog vagyok, hogy elkészítettünk ezt a hangjátékot, és arra biztatok mindenkit, hogy ha van egy jó ötlete, amelyet feltétlenül meg szeretne valósítani, vágjon bele.

A kétrészes hangjátékot ti is meghallgathatjátok december 18-án és 19-én 18:00 órától a Civil Rádióban.

Szöveg: Patyi Violetta. Nyitókép: A Kékszakállú című hangjáték grafikája

Hézer Lucával egy rádiós interjú is készült, amit itt tudtok meghallgatni.