Nincs kategorizálva programajánló

Tanulj a Columbia Egyetem professzoraitól

Bárki részt vehet a Columbia Journalism School online szemináriumain, ahol díjnyertes újságírók, az egyetem oktatói és végzett hallgatói adnak gyakorlati tanácsokat az újságírás különböző műfajaival kapcsolatban.

A világ egyik legrangosabb újságíró képzését kínáló New York-i egyetem havonta tart angol nyelvű webinart, általában az aktuális félévben indult kurzusok témáival összefüggésben. Idén például arról, milyen módszerekkel lehet pontosan, kreatívan átfogó riportot írni, valamint hogyan lehet vizuálisan is jól megjeleníteni a klímaváltozásról szóló történeteket.

legutóbbi előadásban Meg Kissinger, Pulitzer-díjas újságíró adott tippeket mentális egészséggel kapcsolatos tényfeltáró riport írásához. Mesélt az oknyomozó újságírás nehézségeiről, a cikkírás lépéseiről, a megfelelő forrás keresésének módjairól.

Az online felületen a hallgatók feltehetik a beszélgetés során felmerülő kérdéseiket is.

Az előadások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, az aktuális szemináriumok pontos témájáról és időpontjáról az egyetem hírlevélben küld tájékoztatást, amire itt lehet feliratkozni.

Forrás: journalism.columbia.edu, Unsplash.com