hírek programajánló

Workshop a digitális biztonságról: mitől és hogyan védd magad az online térben?

Március 20-án megtudhatod, hogyan kerülheted ki a vírusokat, trollokat és különféle manipulációkat.

Szerdán, március 20-án a Center for Media, Data and Society (CEU) szervezésében workshopot tartanak a digitális biztonságról. A program során a résztvevők megtanulhatják, hogyan védjék meg magukat és adataikat az online térben, hogyan kerüljék el a vírusokat, trollokat és a különféle manipulációkat a közösségi hálón és email-fiókjaikban, hogyan ellenőrizzenek információkat, online fotókat és videókat, ha a valóságtartalmukra kíváncsiak.

Lesz néhány gyakorlati feladat is, amin keresztül jobban megérthető és könnyebben alkalmazható mindaz, ami elhangzik.

A workshop első szekciója a bevezetés lesz, a második részében a digitális veszély, fenyegetés típusait veszik sorra, a klasszikus példáktól kezdve a Wi-Fi hálózatok potenciális veszélyein át az okoseszközökre és a kártyákra vonatkozó kockázatokig. A harmadik szekcióban ezek kivédése lesz a téma.

Az előadó Yevhen Tsymbalenko, aki 2009 óta a kijevi Taras Shevchenko Nemzeti Egyetem újságírói intézetének reklám- és pr-tanszékének docense. 2013-ban szerzett doktorátust, 2016-ban az újságírói intézeten belül működő tudományos és nemzetközi együttműködés igazgatóhelyettese lett. Több mint 40, szakfolyóiratokban megjelent publikációt jegyez, szemináriumok és tudományos konferenciák rendszeres résztvevője külföldön is, Lengyelországban, Magyarországon, Németországban és Nagy-Britanniában.

Aki szeretne részt venni a workshopon, küldjön emailt a cmds@ceu.edu címre, a tárgya ez legyen: Workshop on Digital Safety.

A program 12.45-től 2.15-ig, tart, a Nádor utca 13-as épületben, a 118-as teremben. Bővebb információt itt találtok róla.

Címkép: illusztráció (Pixabay)