hírek programajánló

Mutatjuk, melyik programokra érdemes odafigyelni a következő hetekben!

Már javában zajlik a szorgalmi időszak, azonban nem árt néha megtörni a hétköznapok monotonitását. Legfrissebb programajánlónkban jól megférnek egymás mellett tudományos konferenciák és sportversenyek is. Reméljük mindenki talál köztük igazán hasznosat és kedvére valót.

Február 28. – Március 2.: Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

A BEAC-on tizedik alkalommal rendezik az Egyetemek Kupáját, ami a sporton keresztül segíti a Kárpát-medencében tanuló hallgatók közösségépítését. A programok között hagyományosan futsal-, kosárlabda- és röplabdatorna kap helyet, azonban idén két új sportág, az asztalitenisz és az e-sport is bekerült a versenyszámok közé. Február 28-án elsőként egy izgalmas sport témájú konferencia várja az érdeklődőket, március 2-án pedig egy fergeteges záróbuli.

Február 28.: ELTE Press Akadémia

Az ELTE PRESS helyzetjelentést ad eddigi és jelenlegi munkájáról. Kalandozás a sajtófotók és művészfotók határvidékén, beszélgetés a sajtónyelvi helyesírásról, kulturális újságírás és szépirodalom összekapcsolása és még sok más izgalmas téma várja az érdeklődőket.

Március 8.: Konferencia: Bölcsészet és kreatív gazdaság

Az ELTE Média konferenciáján a bölcsészet és a kreatív gazdaság mai viszonyait térképezik fel, valamint az egyetemi, illetve középiskolai stratégiák, a tanítás jelenlegi irányának vizsgálják. A konferencián többek között a bölcsészet és a kreatív ipar kapcsolatáról, valamint a kreatív ipar oktatásának lehetőségeiről szóló előadások lesznek.

Március 6 – 27.: Személyes pénzügyek – minikurzus

Hallgatói igények alapján az ELTE BTK Gólyavárban workshopot tartanak, melynek központi témája a személyes pénzügyek kezelése. A minikurzus célja rövid, gyakorlatorientált bevezetés a pénzügyekbe, pénzügyi alapismeretek megismerése. A négy alkalmas program első vendége Limpár Imre tréner, pénzügyi tanácsadó és szakpszichológus lesz.

Március 6- 8.: Egyetemi Anyanyelvi Napok

Az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete az Egyetemi Anyanyelvi Napok elnevezésű programsorozat az Alumni Központ támogatásával jött létre, célja hogy az anyanyelv ápolása közben bármely szakok hallgatói megtalálhassák a számukra leginkább érdekes programot. A nyelvészeti tudományos diákkörök bemutatkozása mellett irodalmi pódiumbeszélgetés, szépkiejtési-, versmondó-, helyesírási- és futóverseny is várja az érdeklődőket.

Kép: Unsplash, Szöveg: Gazda Barbara