fontos hírek programajánló

Válogass a legjobb őszi programok közül!

Nem szeretnéd otthon tölteni az őszi délutánokat és estéket, de semmi ötleted, hová menj? Ne aggódj, összegyűjtöttük az elkövetkező két hét legizgalmasabb programjait!

Október 30.-31: Szabad október – a múltunk a jövőnk?

A Mérce és a Gólya immár harmadik alkalommal rendezik meg a Szabad Október Fesztivált. A több, mint húsz napos eseménysorozat középpontjában az 1956-os és az őszi rózsás forradalmak állnak. Október 30-án a Nők a századelő baloldalán, 31-én pedig a Hol a helyünk a 8-ban? címet viselő programokkal várják az érdeklődőket.

Október 30: A szinkronszínészetről Laudon Andival

A szinkronszínészet rejtelmeibe nyerhetsz betekintést a KommOn Szakkollégium szakmai estjén. Az előadás vendége Laudon Andi, szinkronszínész, youtuber, influencer lesz, október 30-án ő vezeti be az érdeklődőket a szakma rejtelmeibe.

Október 30: Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal

Október 30-án nyílik a Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal kiállítás a Három Hollóban, melynek célja, hogy bemutassa a mozgássérültek életét övező sztereotípiákat. Az alkotásokon az Önállóan élni csoport tagjai dolgoztak együtt fiatal képzőművészekkel. A projekt kezdetekor az alkotópárok idegenek voltak egymásnak, a tárlat bemutatja ahogy két, egészen más közegben élő idegen egymás megismerése során létrehoz valamit, ami a másik nélkül nem készülhetett volna el.

November 6: Szeriőz média és PR szakemberek

November 6-án a PR szakma kerül terítékre az ELTE BTK-n. Az Independent Media Education Center által szervezett előadás keretein belül az érdeklődők választ kaphatnak a kérdésre: milyen az ügyes PR-es? A témát négy médium képviselője – Pál Zsombor (Kreatív), Szigeti Péter (24.hu), Jenei Miklós (Index), Zsiborás Gergő (Forbes) –, és dr. Hammer Ferenc boncolgatják.

November 6: Amerikában leszek a nyáron – ELTE – Camp Leaders, Resort Leaders

Ha mindig is Amerikába vágytál, november 6-án az ELTE BTK-n a helyed! A Camp Leaders segítségével a nyarat egy gyerektábor, a Resort Leaders-zel pedig egy szálloda csapatában töltheted. Amennyiben szívesen dolgoznál az Egyesült Államokban a nyáron, látogass el az ELTE-s tájékoztatóra!

November 6.-11.: 15. Verzió Filmfesztivál

Hazánk egyetlen emberi jogi tematikájú dokumentumfilmfesztiválját november 6. és 11. között rendezik meg Budapesten. Számtalan izgalmasabbnál izgalmasabb vetítés közül válogathatunk. A versenyprogram filmjei idén három központi téma köré szerveződnek: a munkavállalók világa, az emlékezet relativitása és bolygónk állapota.

November 7.: Rögzülnek-e korábbi nemi egyenlőtlenségek az információs korban?

November 7-én az ELTE TáTK épületében keresik a választ az előadás címéül szolgáló kérdésre. A beszélgetésen az ELTE-t és a CEU-t képviselő oktatók vesznek részt.

November 8.: Kikeltető ’18 – Harmadik kör

A 2018-as Kikeltető harmadik és egyben utolsó körében ismét négy új zenekar és előadó mutatkozik be a közönségnek. November 8-án minden fellépő fél-fél órás szettel várja a zene szerelmeseit a Dürer Kertben.

November 8.: Transmedia: Tudományos diákműhely

Ha szívesen csatlakoznál egy tudományos diákműhelyhez, és érdekel/már kutatsz a Game studies, transzmediális narratológia, újmédia, médiaelmélet, posztmodern elbeszéléselméletek, hipertext/IF, digitális bölcsészet, AR/VR, fandom studies, comics studies vagy gamification témák valamelyikében, látogass el az ELTE BTK műhelyének első alkalmára. November 8-án témajavaslatokat fognak megbeszélni, a további tematika közös megegyezés alapján fog alakulni.

November 9.: Nemzetek estjei: Amerikai Egyesült államok

Idén is folytatódik az ELTE Alumni Központ Nemzetek estjei programsorozata. Az esemény keretében történelmi, művészeti és utazási beszámolók, színes kulturális programok várják az érdeklődő alumnusokat.

 

Fotó: Alisa Anton, Szöveg: Benedek Rebeka