fontos hírek programajánló

Tudjuk, mit csinálsz október első két hetében!

Ha esetleg nem foglalná le minden percedet a szorgalmas tanulás, rengeteg izgalmas program közül válogathatsz. Összegyűjtöttük az elkövetkező hetek legérdekesebb eseményeit.

Október 3.: Bölcsész PubQuiz

Ha szereted összekötni a kellemeset a hasznossal, október harmadikán vár a Stifler32 bár! Fogj össze a haverokkal, és az italok felett tanulhattok valamit. A híres kvízre négy fős csapatokban lehet nevezni, de ha valamiért nem ég benned a versenyszellem, a nézőket is szeretettel várják.

Október 3.: György Péter: Faustus Afrikában könyvbemutató

György Péter új esszékötetében a hidegháborús években létrejött művészeti világ összeomlását veszi szemügyre. Emellett a képzőművészettől független esettanulmányokon keresztül mutatja be az azokkal egykor párhuzamosan létezett, a valósággal kötött kulturális szerződések működését. A könyvbemutatót október harmadikán tartják a Magvető Caféban.

Október 4.: Pályázatíró workshop

A pályázatírás iránt érdeklődőknek találták ki az október negyediki pályázatíró workshopot. Elsősorban azokat várják, akik szeretnének a jövőben Tudományszervezési és Kutatási Pályázattal (TKP) és Kulturális és Sportpályázattal (KULTSPORT) foglalkozni, és ehhez szeretnék elsajátítani a pályázatírás minden praktikáját.

Október 5-19-ig: Design Hét Budapest

Október 5. és 19. között rendezik Budapesten a Design hetet. Számtalan izgalmas, a design gazdasági és társadalmi szerepe köré szerveződő program várja az érdeklődőket. Kiállításmegnyitók, műhelylátogatások, kerekasztal-beszélgetések, konferenciák, workshopok, de még befektetői találkozók közül is válogathatunk.

Október 5-21-ig: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Október 5. és 21. között ismét a kortárs művészeké lesz a főszerep, a kortárs komolyzenétől, a könnyűzenei és jazzkoncerteken keresztül, tánc- és színházi bemutatókon át a képzőművészetekig. Bartók Béla munkássága mellett az idei fesztivál fókuszában a balti államok művészete áll. A művészet szerelmesei több, mint száz program közül válogathatnak.

Október 10.: Olvassatok ELTE-seket! Bemutató

Az ELTE Online-on futó interjú- és szépirodalmi sorozatból készült antológiát október 10-én mutatják be a Kari Tanácsteremben. A kötet negyven ELTE-s hallgató illusztrált szövegeit tartalmazza.

Október 11.: Kollektív áldozati szerep és társadalmi mozgalmak

Az ELTE TáTK Gender Studies Kutatóközpontja október 11-én kerekasztal-beszélgetést tart a kollektív áldozati szerep szociálpszichológiájáról. A témát szociológusok, pszichológusok és szociálpszichológusok járják körbe a feminizmus, antifeminizmus és LMBT mozgalmak nézőpontjából.

Október 11.: Magyar Klipszemle

A magyar vonatkozású zenei videók szakmai versenyét október 11-én rendezik meg az Anker’t nagytermében. A rendezvény keretein belül levetítik a szemle versenyprogramját, majd kihirdetik az idei nyerteseket. Az eseményt idén is afterpartyval zárják.

Október 11-14.: Art Market Budapest 2018

Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs kiállítását idén október 11. és 14. között tartják a Millenárison. Mintegy 500 művész több ezer alkotását mutatják be. A képzőművészeti eseményt performanszok, filmvetítések, könyvbemutatók és kerekasztal-beszélgetések kísérik.

Október 12.: ELTEfeszt

Október 12-én a pályaválasztás kapja a főszerepet a Trefort-kertben. Rendhagyó mintaórákkal, felvételi információkkal, interaktív workshopokkal és még sok mással várja az ELTEfeszt a továbbtanulni vágyó fiatalokat.

Fotó: Marco Verch, Szöveg: Benedek Rebeka