hírek kutatás

Itt a lehetőség: OTDK-ra felkészítő képzések az ELTE-n az őszi szemeszterben!

Az ELTE Tehetségondozási Tanácsa egy összetett képzéssorozattal szeretné segíti és támogatni az ELTE hallgatók eredményes tudományos kutatási munkáit az őszi félévben. Október 1-jétől lehet jelentkezni az egy alkalmas ingyenes workshopra, érdemes minél hamarabb regisztrálni! A jelentkezők létszáma korlátozott, így a mielőbbi regisztráció javasolt, melyet IDE kattintva tehettek meg!

Az alábbi négy témában indul képzés az őszi  félévben

Irodalomkutatás

A cél, hogy a hallgatók megismerjék a kutatásaik során alkalmazott bibliográfiai, szabadon elérhető, illetve az Egyetem által előfizetett magyar és külföldi és szakadatbázisokat és azok alkalmazását. Gyakorlati képzést biztosítanak.

Poszterkészítés

A kutatói tevékenység során előadódhat, hogy posztert kell készíteni az első hazai vagy nemzetközi bemutatkozás alkalmával. Ennek szakszerű elkészítésének menetét sajátíthatják el a jelentkezők.

Prezentációkészítés és előadói technikák

A résztvevők előadói eszköztárát és kommunikációs képességeit fejleszti a képzés. A beszédtechnika alapjait, eszközeit tanulják meg, továbbá fejleszteni a tudatos kommunikációt, a hatásos előadói magatartást. Elméleti képzést nyújtanak a jelentkezőknek.

Esszé-, tanulmány- és cikkírás

TDK dolgozatok és szakdolgozatok írásánál hatamas előnyt jelent majd a képzés elvégzése.

(alon.hu)