hírek

Díjat nyert az ELTE Média filmes párosa – Barkovics Alex és Szlovák Csilla

Nem is olyan régen készítettünk interjút Szlovák Csillával és Barkovics Alexszel a Valóságpont: Okulusz című rövidfilmükről (ezt itt tekinthetitek meg), amelyben megemlítették, hogy több filmfesztiválra is jelentkeztek.

A napokban kiderült, hogy a Hollywood Just4Shorts Film and  Screenplay Competition versenyen (amiről itt tájékozódhattok bővebben) el is nyerték az első díjat sci-fi kategóriában.

A nyertest, a verseny leírása szerint promotálják a hollywoodi kapcsolataiknak, akik megnézik a filmet, hogy azt esetleg lehetne-e adaptálni. Esetlegesen még munkát is ajánlhatnak a nyerteseknek. Például, az oldal szerint az Útvesztő című film rendezője is innen került ki.

De nem ez az egyetlen elismerés, amit az utóbbi időszakban az ELTE Médiás diákok filmje kapott, ugyanis filmjük bekerült a TOP Shorts Online filmfesztivál programjába. A Top Shorts filmfesztivál úgy hirdeti magát, mint a legnagyobb online filmfesztivál, a díjuk pedig az IMDB-re is kirakható. A versenyről bővebben a weboldalukon tudtok tájékozódni.

[vimeo 252776482 w=640 h=360]

Valóságpont: Okulusz | Rövidfilm from Reality Wanderer on Vimeo.

Az interjúnkból kiderült, hogy Alexék komolyan szeretnének foglalkozni a filmezéssel, és ahogy a díj is mutatja érdemes is. Sok szerencsét kívánunk nekik a jövőben, és büszkék vagyunk, hogy ilyen diákok járnak az ELTE-re.