hírek pályázat programajánló

Középiskolások! Mi lesz 20 év múlva? Készíts trailert, küldd el és nyerj!

Mi lesz 20 év múlva? Mit gondolsz erről? Mutasd meg nekünk! Készítsd el a te saját 20 év múlva-filmed 1 perces előzetesét, és indulj vele az ELTE Média és az HBO közös pályázatán! A projekt során neves szakemberek készítenek fel, hogy a legtöbbet hozd ki magadból. A végén hírnév, dicsőség és egy mozipremier is vár, sőt, akár a Kolorádó Fesztiválra is nyerhetsz bérletet. 

A Te filmedben hogyan mentik meg a világot?

Az ELTE Média és Kommunikáció Tanszéke trailerkészítő versenyt rendez középiskolásoknak. Az első ELTE Trailer Vision témája:

20 év múlva.

Erről szóló elképzelését kell a pályázónak filmelőzetes formájába öntenie. A 10-12. osztályos diákok jelentkezését május 4-ig várjuk.

Ejtsd: Tréler

Rövid, velős, csattanós, izgalmas, de mégsem lövi le az összes poént. Nagyjából ezek egy jól megkomponált trailer ismérvei. A reklámfilm egy sajátos válfaja a kereskedelmi forgalmazás előtt álló film jellemző pillanataiból összeállított rövid montázs, amely utal a film műfajára, bemutatja főbb szereplőit, felidézi a cselekmény bizonyos fordulatait, ismerteti a fontosabb alkotókat, a gyártót, valamint a forgalmazót. A filmelőzetesekkel mozikban, a videoforgalmazásra szánt filmek kazettáin, illetve különféle televíziós csatornákon találkozhatunk. Az előzeteseknek több típusa van. A trailer általában 30 másodperc és 2,5 perc között mozog, de egy időben készítettek 5-6 perceseket is.

ELTE Trailer Vision Meet Up

Simán lehet, hogy te vagy az egyik soron következő magyar rendezői Oscar várományosa és a kisujjadból kirázol egy frenetikus előzetest. De az se baj, ha nem, a Meet Up-on ugyanis a filmes és kommunikációs szakma meghatározó arcai személyesen segíthetnek a felkészülésben, kiselőadásokat tartanak a filmek elkészítéséhez, emellett a filmes szakma kulisszatitkairól is hallhatsz majd. Gyere el május 4-én! Találkozhatsz Hammer Ferenccel az ELTE médiatanszék vezetőjével, Ács Dániellel a 444.hu videós újságírójával és Erdélyi Zsolt kommunikációs szakemberrel, meghallgathatod az előadásaikat és kérdezhetsz is tőlük. Ahhoz, hogy részt vehess a projektben csupán el kell jönnöd a május 4-i nyitó eseményre, ahol a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Itt találod a Facebook-eseményt.

A kész pályamunkák feltöltésének határideje május 27. éjfél.

A film nélküli filmek fesztiválja

A nyilvános vetítés és a díjátadó ünnepség május 30-án lesz egy tanévzáró fesztiválon az ELTE BTK-n. A zsűri kiválaszt 12 embert, akik VIP-belépőt kapnak a június 13-16-ig tartó Kolorádó fesztiválra, ahol buli mellett további értékes jutalmak és szakmai lehetőségek, valamint új kihívások is várnak rájuk: ELTE médiás egyetemistákkal kiegészülve dolgoznak majd együtt videókon.

Legyél Te is részese egy szuper filmes projektnek, dolgozz együtt kiváló szakemberekkel és bulizz egy jót a csapatoddal! De mindenek előtt: jelentkezz!

Még egyszer a fontos dátumok

  • Május 4-ig regisztrálj
  • Május 4-én gyere el a Meet Up-ra, találkozz a filmes, médiás, reklámos szakemberekkel, Facebook-esemény itt!
  • Május 27-ig töltsd fel a traileredet
  • Május 30-án gyere el a díjátadóra
  • Június 13-16-án gyere el a Kolorádó Fesztiválra

További infók, forrás és fotó: trailervision.hu

szöveg: Antal Lilla