hírek

Sage kiválósági és innovációs díjra jelölték Pellandini-Simányi Lénát

SAGE kiválósági és innovációs díjra jelölték tanszékünk adjunktusát, Pellandini-Simányi Lénát „How Do Friends Manage Income Differences? The Role of Lay Concepts of Justice in the Erosion of Income-Bridging Friendships and Social Segregation” című cikkét, melyben arról ír, hogy Magyarországon hogyan kezelik a barátok a köztük lévő anyagi különbségeket. A cikk itt található.

A díjra minden évben az előző évben nyomtatásban megjelent és kiválónak vagy innovatívnak ítélt cikkeket jelölik.

Léna nagyon örül a jelölésnek, különösen azért, mert az összes cikke közül ez a kedvence. „Nekem is sok olyan barátom van, aki gazdagabb és aki szegényebb, és mindig nagy dilemma, hogy ilyen helyzetekben mi a helyes: például, ha el akarunk menni egy koncertre, de a szegényebb barát nem tudja kifizetni, akkor a gazdagabb meghívhatja-e? Ha egy párkapcsolatról, vagy családi viszonyról van szó, akkor természetesen a válasz igen. Akkor is, ha például egy hajléktalanról vagy menekültről van szó: ott lehet adakozni. De egy barátra más normák vonatkoznak: ott ez tabu. Az viszont nem tabu, hogy akkor mással megy a gazdagabb barát a koncertre. Ez szerintem valahol nagyon gáz. Pont emiatt van az, hogy szép lassan meggyengülnek ezek a barátságok, a közös élmények hiánya miatt”-mondta, majd elmesélte, mennyire ellentétes fogadtatásban részesült a cikke, amely online már 2015 óta elérhető, azonban akkor, az ő szavait idézve, „eltűnt a süllyesztőben”.

Éppen ezért hatalmas öröm számára, hogy miután 2017-ben megjelent nyomtatásban, jelölték a SAGE kiválósági és innovációs díjra. Reméli, ennek köszönhetően többen olvassák majd a cikket és elgondolkoznak erről a témáról, amelyről ezelőtt nem nagyon írt más.

Gratulálunk Pellandini-Simányi Lénának a jelöléshez és szurkolunk a fődíj elnyeréséhez!