hírek

Programajánló az őszi szünetre: Esterházy-fesztivál a Teslában a Szépírók Társasága szervezésében

Már több mint egy éve, hogy Esterházy Péter Kossuth díjas magyar író, publicista és a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja nincs velünk. Ennek emlékére szervezi a Szépírók Társasága az Esterházy fesztivált november 4-én és 5-én a Teslában.

Sokszínű hatását a társaság színházzal, zenével, és természetesen rengeteg irodalommal szeretné bemutatni a két nap folyamán. Kerekasztal-beszélgetések, előadások és egy könyvbemutató is vár a fesztiválra látogatókra.

Az esemény egy videókampánnyal kezdődik, ahol írók és olvasók mondják el, mit jelentenek számukra Esterházy munkái és miért számít fontos örökségnek az a hatalmas életmű, amit az író ránk hagyott. Most bárki részt vehet ebben a kampányban, hiszen a Szépírók Társasága november elsejéig várja az Esterházy Péterrel kapcsolatos gondolatokat, megemlékezéseket és idézeteket egy maximum kétperces videó formájában. Ha a kezdeményezés felkeltette az érdeklődését, a részleteket ide kattintva találja meg.

Az esemény két házigazdája Bárány Tibor és az ELTE média szakán oktató Gács Anna lesz, akik november negyedikén, szombaton 10 órakor nyitják meg az első kerekasztal-beszélgetést.
Egy kis ízelítőnek nézzen bele az alábbi videóba, ahol Gács Anna fejti ki, mit jelent számára Esterházy művészete. „Az Esterházy-műveknek van valamilyen különleges titka, ami miatt minden olvasója úgy érezhette, hogy valami különleges, külön bejáratú, csak neki szóló viszony fűzi a könyvek írójához.”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=S3miqSoAIKg]