programajánló

Médiás programajánló és fontos határidők: 2017. október-november

Összegyűjtöttünk pár színes programot, amin résztvehettek októberben és novemberben, valamint néhány fontos határidőt, amit jó, ha észben tartotok:

Szeptember 26-Október 9.: Felvételi a Mérei Szakkollégiumba!

A Mérei Ferenc Szakkollégium tagfelvételt hirdet, 2017 őszi félévére. Ha szeretnél egy nagyszerű és kreatív közösség tagja lenni, kislétszámú különórákkal, körökkel, kutatóműhelyekkel, táborokkal, akkor ott a helyed! A szakkollégiumba beköltözési lehetőség is van. Feladatod, hogy október 9-ig elküldd felvételi adatlapodat, motivációs leveled és CV-det a mereiszakkoli@gmail.com e-mail címre, a továbbiakról pedig értesíteni fognak. A felvételi adatlap letölthető innen!

Szeptember 30-Október 27.: Pedagogical Partisan Action / Pedagógiai Partizánakció(k) (OFF-Biennálé Budapest)

A galériatér az OFF-Biennálé idején egyfajta (művészet)pedagógiai gócpontként működik majd, ahol – két pedagógiatörténeti kísérlet bemutatásán túl – egy gondosan válogatott pedagógiai/gyermek könyvtár kínál párhuzamokat és lehetséges kontextusokat, gazdag asszociációs mezőbe helyezve a térben kiállított filmeket, interjúkat és archív anyagokat, egyben számos ponton hivatkozva a biennálé más, pedagógiai aspektusú projektjeire. A Pedagógiai partizánakció(k) című kiállítás tematikai alappillére két, részben elfelejtett, hiányosan feldolgozott művészetpedagógiai kísérlet. Mindkettő a késő Kádár-korszak társadalmi valóságára reflektálva jött létre – egyik a Városmajor utcai, másik a Leiningen úti általános iskola szocio-kulturális környezetére hangolva. A galéria pincehelyiségeiben két meghívott képzőművész, Adelita Husni Bey és Ane Hjort Guttu pedagógiai tematikájú, a kiállítás szövetébe jól illeszkedő rövidfilmjei tekinthetők meg. Link

Október 7. Bölcsész gólyahajó

Október első szombatján a Gólyacsapat vízre száll és beveszi a Dunát, aki igazán merész és bevállalós, az jelmezben érkezik. Emellett lesz még tombola, bölcsész kvíz, tánc, étel-ital bőven. A hangulatról DJ Szasza fog gondoskodni.  A hajó 2017.október 7-én pontban reggel 7:30-kor indul a Vigadó téri kikötőből.  Egy nagyjából egésznapos hajótúráról van szó és a várható este 8-as kikötés után a program az AFTERPARTY-val folytatódik. A beszállójegyeiteket a HÖK-irodában vehetitek meg október 2-a, hétfő reggel 9-től. A bővebb linket itt találjátok.

Október 13. ELTE Feszt

Ez egy interaktív pályaválasztó fesztivál Budapesten: mintaórákkal, workshopokkal, felvételi információkkal, izgalmas tudományos és kulturális programokkal! A menetrend itt olvasható!

Október 15. (vasárnap): Önköltség/Költség-térítés befizetésének határideje.

Október 16. (hétfő) 16 óra: Szakdolgozati cím bejelentésének utolsó időpontja a tavasszal záróvizsgázó hallgatók számára. Helyszín: A épület, 17-es terem.

Október 30. (hétfő) – November 3. (péntek): Őszi szünet

November 23. Absolute – Alkalmazott Bölcsészet Konferencia

A bölcsészettudományok társadalmi megítélésének egyik fő tényezője, hogy a bölcsészettudományi kutatások társadalmi hasznát, értékét, alkalmazhatóságát kevesen ismerik. A konferencia célja ezek ismertetése. A kiírás elérhető itt!