hírek

Hatalmas siker volt a Média szak Welcome bulija

Több mint 150 hallgató részvételével lezajlott az ELTE BTK Kommunikáció és Média Tanszékének Welcome partyja, ahol oktatói rapid randi, kurzusbemutatások, reklámügynökségi kerekasztal beszélgetés, innovatív előadások és kitelepült támogatók várták azokat a hallgatókat, akik érdeklődnek a média tanszék képzései iránt.

A rapid randi során az elsőéves, média szakirányos és osztatlan tanár képzésben részt vevő, kommunikáció és médiára  specializálódó hallgatók röviden megismerkedtek és beszélgettek a tanszék oktatóival, valamint  betekintést kaptak a frissen indult, piaci igényekhez szabott és a már bevált kurzusokkal.

Több kurzus és műhelygyakorlat eredményeit, termékeit ismerték meg a Kipakol a média tanszék előadássorozaton, hogy közelebbi és részletesebb képet kapjanak a tanszéken folyó munkából.

A sort NoSzA, azaz a Nonkonformista Szólásszabadság Akció nyitotta. A projekten, változó intenzitással két féléven keresztül dolgoztak a tanszék hallgatói, a munka eredménye pedig egy egész estés esemény lett.

Ezután a Romakép Műhely következett, amely amellett, hogy egy minden félévben megújuló tematikával induló kurzus, egy évek óta futó projekt, Müllner András vezetésével, valamint számos hallgató és külsős résztvevő bevonásával.

Az elmúlt félév projektjeit és óráit hallgatóink és oktatóink, Bakonyi Anna és Tremmel Márk, Sóky Bernadett és Kovács Blanka, Hermann Vera, Jamriskó Tamás, Sóky Bernadett és Molnár Réka, Csoszó Gabriella, valamint Balázs Laura mutatták be.

A reklámügynökségi kerekasztal során betekinthettek az ügynökségi munkába, illetve megtudhatták, hogy milyen tulajdonságokat preferálnak az ügynökségek és ezeket hogyan tudják fejleszteni több tanszéki kurzuson.

A regisztráció alkalmával minden hallgató megkapta az idén megjelent tanszéki kötetet, amelyet szerkesztője, Müllner András ismertetett néhány percben. A Megformált beszéd, elfojtott hangba a média tanszék oktatóinak tanulmányai kerültek.

Az EPER rádió is bemutatta egy előző féléves kurzusának két produktumát: egy podcast jelleggel működő tudománykommunikációs műsort és egy projektmunkát, amit a Kasszás Erzsi jelenségről készítettek. Emellett a hallgatók meglátogatták és ki is próbálták az EPER stúdióját.

A második nap programját az Index munkatársai, Munk Veronika és Bodolai László nyitották, akik bemutatták a hallgatóknak, hogyan telik egy napjuk és milyen ügyekkel szembesülnek nap, mint nap az újságírók Magyarország egyik legnagyobb online szerkesztőségében.

A program az elkövetkező szemeszter legizgalmasabbnak ígérkező kurzus bemutatóival folytatódott. A tanszék oktatói és meghívott előadók, Munk Veronika (Index), Hajnal Ernő, Ács Dániel (444), Bátorfy Attila (Átlátszó), Papp Réka Kinga, Csejtei Ildikó (IMEC), Jamriskó Tamás, Halász Juli (444) és Kálmán Mátyás, Hermann Vera, Őze Eszter és Gadó Flóra, Szighety Gabriella, Erdélyi Zsolt, Szerbhorváth György, valamint K. Horváth Zsolt tartottak kedvcsinálót az őszi félév újságírás, marketing és tudományos témájú óráikról.

A Média Tanszék új nyitó- és involváló eseményét, a Welcome party-t – a hallgatók visszajelzései alapján – sikerrel zártuk, döntő többségük jobban megismerte a tanszéki munkát és életet, érdeklődve fogadták az új oktatási megoldásokat és friss kurzusokat külön kiemelve a tanszék média piaci és médiakutatói orientáltságát. A programok közben hallgatóink a Médiakutató és az Ogilvy standjait személyesen is felkereshették kérdéseikkel.

A két napos eseményt nyitott tanszéki buli zárta, ahol Hammer Ferenc és Hermann Vera is bemutatta DJ szettjét.

Az ELTE Média Welcome Napjai a Coca-Cola, a Magyar Telekom, az Ogilvy/Geometry, az Auchan, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz és az ELTE BTK támogatásával kerültek megrendezésre.

Telekom_Magenta_RGB.PNG