hírek

Költészet napja

image002

Költészet napja a Műcsarnokban – Program György Péter moderálásával

 

Műcsarnok, április 11-13.Csütörtökön, április 11-én Bach Máté fantasztikus irodalmárportréival és beszélgetésekkel, felolvasásokkal ünnepeljük a Költészet Napját. Mindeközben a Derkovits – most kiállításon Műcsarnokot ábrázoló domborműveket is festhetünk magunknak. Szombaton, április 13-án családi délutánra várunk mindenkit a Műcsarnokba, hiszen Készman József kurátor tárlatvezetése alatt a művészekkel közösen hajtogathatunk repülőket, vagy amit kitalálunk.

 

2013. ÁPRILIS 11., CSÜTÖRTÖK 17 ÓRA A DERKOVITS – MOST KIÁLLÍTÁS KÍSÉRŐPROGRAMJA, Műcsarnok díszterem

Vagány Históriák II.: Költők szeretteikkel – Költészet napi fesztivál felolvasással, beszélgetéssel és a Vagány Históriák II. irodalmi portrésorozat ősbemutatójával.

2013. április 11-én lesz egyéves a Vagány Históriák sorozat. A költőket mindennapi környezetükben bemutató irodalmi portrésorozat célja közelebb hozni a kortárs költészetet a hétköznapokhoz. Az első rész ötven fotója a második évadban újabb harminckettővel bővül. A tematika ezúttal a Költők a szeretteikkel.

A kizárólag digitális formátumban létező képeket továbbra is csak élő vetítések alkalmával láthatja a nagyközönség. A Költészet Napján két izgalmas kerekasztal-beszélgetést és egy táncos tűzzsonglőr előadást követően felolvasások és zene kíséretében láthatjuk Bach Máté legújabb sorozatának irodalmárait családi vagy baráti körben.

17.00 Megnyitó: Juhász Anna, az est háziasszonya mond köszöntőt

17.30 – 19.00 Irodalom, referencialitás, család – kerekasztal-beszélgetés. Résztvevők: Nyáry Krisztián, Márkus András, Hegyi Balázs. Moderál: György Péter

19.00 – 20.00 Az irodalom terápiafunkciója – kerekasztal-beszélgetés a JAK és a FISZ közös szervezésében. Résztvevők: Acsai Roland, Szabó Imola Julianna, Neszlár Sándor, Terék Anna. Moderál: Pethő Anita

20.15 – 20.45 Tűztánc – a Tabiti Tűztánc Kollektíva előadása. Fellépők: Erdős Zsuzsanna, Szabó Kisanna

21.00 – 22.00 Vagány Históriák II: Költők a szeretteikkel – vetítés és felolvasás zenével.

A szerzők saját válogatású szövegeit Fekete Réka Thália és Horváth Kristóf “Színész Bob” olvassák a képek alá. Közben Kardos Dániel (gitár), Szalkay Dávid (trombita) és Szalai Péter (dob) zenélnek.

A sorozat ötletgazdái Bach Máté és Nagy Márta Júlia. A Vagány Históriák blogon folyamatosan közölik a sorozat képeit.

Belépő: 1500 Ft (A jeggyel a Műcsarnok DERKOVITS – MOST kiállítása is megtekinthető április 11-én és 12-én.)

Támogatja: FISZ, JAK, Műcsarnok, Prae.hu

 

Fotó: Bach Máté