hírek pályázat

168 óra – gyakorlat

Szakmai gyakorlat az ELTE BTK kommunikáció- és médiatudományt hallgató diákjai számára

A 168 Óra közéleti hetilap, alapítói Mester Ákos és Bölcs István. Előzménye a Magyar Rádió azonos nevű, másfél órás belpolitikai magazinműsora, amelyet az alapítók szerkesztettek. 1991-ben Joseph Pulitzer-emlékdíjjal tüntették ki a hetilap szerkesztőségét. A 168 Óra idén kezdte meg 25. évfolyamát. Értékesített példányszáma 19 ezer, heti, ún. szűk olvasótábora 100 ezer fős.

Jelentkezési feltételek:
A szerkesztőségben BA/MA-hallgatókat egyaránt fogadunk, az angol/német nyelvtudás, az előzetes szerkesztőségi tapasztalat nem feltétel, de előny. A közélet és a belpolitika iránt fokozottan érdeklődő, jó íráskészségű hallgatók jelentkezését várjuk. A munkaidő kötetlen, szerkesztőségi jelenlét hetente két napon szükséges, de a különböző események időpontjától függően előfordul az esti és hétvégi munka is.

A gyakornokok feladatai:
A gyakornokok rátermettségüktől, íráskészségüktől függően bármely műfajban kipróbálhatják magukat mind a 168 Óra online kiadásában, mind a nyomtatott lapban.

Mibe nyer betekintést, milyen tapasztalatot, ismereteket szerezhet a gyakornok?
A jelentkezők megismerhetik az újságkészítés folyamatát a témák kitalálásától az anyaggyűjtésen, a kapcsolatszerzésen és a megírás technikáin át a szerkesztésig. Megismerhetik az újságírók, szerkesztők, tördelők, fotóriporterek munkáját. Egyéni segítséget kapnak a cikkírás bármely fázisában, megfelelő színvonalú szövegek esetén publikációs lehetőséget is kínálunk.

Az év melyik szakában, milyen időtartamra és heti hány órára keresnek embert?
Az év bármely időszakában, de minimum három hónapra keresünk gyakornokot.

Hány gyakornokot foglalkoztatnának egy félévben?
Legfeljebb három főt.

A munkavégzés helye:
1023 Budapest, Bécsi út 3-5.

További információ, jelentkezés:
Krug Emília, belpolitikai rovatvezető, hétfőn és keddenként délelőtt: 438-55-55, emilia@krug.hu