hírek

A látszat csal?!

A látszat csal?! - Vitasorozat 3. része

A látszat csal?! Roma reprezentáció a médiában

Időpont: 2012. május 8., 18:00
Helyszín: ELTE Gólyavár, Pázmány terem

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékének 20 éves fennállására rendezett vitasorozat harmadik beszélgetésére.

A kerekasztal témája a roma reprezentáció a médiában, ezen belül is a közmédia felelősségének kérdése. Az elmúlt időszakban több beszélgetés, vitaest is lezajlott már, ezért az ellenkező vélemények ütköztetése helyett, a témában jártas szakemberek segítségül hívásával a lehetséges válaszok (meg)keresésére koncentrálnánk.

A kerekasztal-beszélgetésen három fő témakört fogunk végigjárni. Az első témánk a közmédia felelőssége a kérdésben. Ezután a közmédia szerepét vizsgálnánk abban, hogy lehetőséget biztosítson a roma származású újságírók, televíziósok, operatőrök, stb. részvételére a hírek tematizálásában, a műsorfolyam alakításában. A harmadik szakasz a társadalom és az egyén felelősségének kérdését járná körbe.

Résztvevők:
Pócsik Andrea, a Romakép Műhely alapítója és vezetője
Setét Jenő, a TASZ romaügyi programjának munkatársa
Joka Daróczi János, szerkesztő, rovatvezető, szociálpolitikus

Moderátor: Munk Vera, újságíró

A vitasorozatról és a további témákról bővebben a http://www.facebook.com/events/356272871097773/ oldalon, illetve a vitasorozat.blog.hu – n olvashattok.